Moja iskustva sa Tajlanda

Wednesday, November 29, 2006

Chiang Mai

Posljednji vikend na Tajlandu. Uzeli smo 2 slobodna dana, ponedjeljak i petak, i spojili to sa vikendom, tako da smo dobili 4 dana na raspolaganje za odlazak u Chiang Mai, drugi po velicini grad u Tajlandu, udaljen 9 sati busom od Bangkoka, u pravcu sjevera. Iz Bangkoka smo krenuli nas trojica (Nio, Christian i ja), tamo smo se sreli sa troje studenata koji su na praksi u Chiang Maiu, Niovim prijateljem a posadi se pridruzila i Milica koja je doputovala dan kasnije.
Druzenje je bilo ekstra, ukljucujuci obilaske nacionalnih parkova tokom dana i penjanje (citaj: voznja taxijem) na najvisi vrh Tajlanda, gdje sam po prvi put morao da obucem dugi rukav, ne zbog temperature (koja je iznosila oko 15 stepeni), vec zbog hladnog vjetra koji probija do kostiju i koji me je dobro pripremio za klimu koja me ceka kad se vratim kuci. Nakon napornih dnevnih izleta, obilazili smo mjesta koja Chiang Mai pruza za nocni provod, a oprobali smo se i u karaokama na azijski nacin, gdje nas je Milica svojim glasom ostavila sve za petama :)
Od pocetka novembra pa do kraja januara, glavna atrakcija u Chiang Maiu je medjunarodni festival cvijeca, na kojem se predstavlja flora iz preko 60 zemalja svijeta i pravi je raj za botanicare, a i za nas laike, jer je urbanisticki citav prostor uredjen i do najmanjih detalja.

Eto, ostalo mi je jos 3 dana do povratka i jos uvijek se osjecam kao da mi je ostalo jos mjesec dana i uopste nisam svjestan da cu za 3 dana da odem odavde. Veceras Christian i ja pravimo oprostajnu zurku u jednom od restorana na obali rijeke. Ako nadjem vremena u ova preostala 3 dana, postavicu i par slika sa proslog vikenda.

I eto, vidimo se uskoro :)